SAMSUN / ÇARŞAMBA - Kızılot Burçin Uysal İlkokulu

Tarihçe

1970 yılında Ortaokul binası  olarak hizmete giren okulumuz, 1984 yılında pilot ilköğretim okulu olarak  eğitim öğretime başlamıştır. 1996 yılında Zorunlu 8 yıllık eğitimle beraber Taşıma Merkezi İlköğretim Okulu olmuştur. Ağrı ili Doğu Beyazıt ilçesi Ortadirek Köyü İlköğretim Okulu’nda görev yaparken yangın kazası sonucu hayatını kaybeden ve aslen Kızılot’lu olan Sınıf Öğretmeni Burçin Uysal’ın ismi 2004 yılında okulumuza verilmiştir. Okulumuz KIZILOT BURÇİN UYSAL İLKÖĞRETİM OKULU adını almıştır. 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında 4+4+4 Eğitim sistemi gereği Ortaokul kısmından ayrılarak KIZILOT BURÇİN UYSAL İLKOKULU olarak eğitim öğretime devam etmektedir. Okulumuz 550 m2’lik 2 katlı kapalı alan ve 14.000m2’lik açık alana sahiptir. Samsun İline 45 km Çarşamba İlçesine 10 km uzaklıkta bulunmaktadır.

Okulumuz eğitim - öğretim faaliyetlerine başladığı ilk günden bu yana çağdaş eğitim- öğretimin gerekleri; uygun fiziksel mekânların temini ve eğitim - öğretim araç ve gereçlerinin sağlanması, eğitim - öğretim ve yönetim süreç standartlarının belirlenmesi ve en güzel şekilde yürütülmesi konusunda örnek teşkil etme yolunda güzel adımlar atmaktadır. Eğitim öğretime gereken özen gösterilmekte olup sürekli devamsız öğrenci bulunmamaktadır. Okulumuzda 10 Derslik,2 Anasınıfı şubesi, 1 destek eğitim sınıfı, 2 İdare odası,1 öğretmenler odası, 1 Kütüphane, 1 Etkinlik Salonu, 1 Çay Ocağı,1 Arşiv odası ve 1 oyun bahçesi bulunmaktadır. Tüm dersliklerimize bilgisayar ve projeksiyon cihazları temin edilmiş olup internet erişimi sağlanmıştır. Ayrıca öğretmenler odasında 2 bilgisayar ve 2 fotokopi makinesi öğretmenlerimizin hizmetine sunulmuştur. İdare odalarımızda internet, faks ve fotokopi imkânları mevcuttur. Sınıflarımızda sınıf kitaplıklarımız olup okuma alışkanlığı  geliştirilmeye çalışılmaktadır.

Yayın: 15.01.2024 - Güncelleme: 15.01.2024 15:03 - Görüntülenme: 47